Få ideer til nogle smagsfulde retter, brød og søde ting med tang på denne side! Send gerne netop dine opskrifter med tang til os, så deler vi dem så alle kan få en dejlig smagsoplevelse! Gode fiskeopskrifter er også meget velkomne! Velbekomme!

Tangchips af sukkertang

Tangchips af sukkertang

Foto af Omø Fisk&Tang

Lav tangchips til pynt på forretten eller til at blande med dine øvrige chips.

  • 20 g tørret sukkertang
  • Olie (1 spks.)

Den tørrede tang  vendes i en skål med 1 spsk. olie (evt med chili eller andre krydderier i), bredes ud i et ildfast fad som sættes i ovnen 10 min ved 150 °C.

Holdbar i lufttæt beholder i lang tid.

Sortøjebønnesalat med sukkertang

Foto af Omø Fisk&Tang

  • 100 g sortøjebønner
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 10 g tørret sukkertang

Marinade af:

  • 1 spsk eddike
  • 3 spsk olie
  • ½ tsk salt
  • peber

Bønnerne udblødes natten over, eller fra morgen til aften. Vandet hældes fra og bønnerne koges i bouillon med hvidløg, timian og laurbærblad i ca. 30 min.

Sukkertangen blødes op i koldt vand et øjeblik, og skæres i små stykker. Overhældes med kogende vand bagefter. Vandet hældes fra, og tangen vendes med bønner og marinade.

Chocolate chip cookies med tang

Foto af Vibeke Nørgaard Pedersen

  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 æg

piskes grundigt sammen

  • 150 g mel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk natron (el mindre)
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 tsk sukkertang granulat

blandes og vendes i

  • 100 g grofthakket mørk chokolade
  • 50 g grofthakkede hasselnødder

vendes i dejen.

Nok til ca 24 stk. – hvis man gerne vil have dem “the American way”.

Bages ved 175 °C (varmluft) i 10 min.

Brød uden mel

Brød uden mel.

Foto af Vibeke Nørgaard Pedersen

  • 100 g hørfrø
  • 150 g græskarkerner
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 100 g grofthakkede hasselnødder
  • 1/2 dl olie
  • 1-2 tsk salt
  • blæretang granulat
  • 5 æg
  • 150 g revet lagret ost

Det hele blandes sammen og bages i en rugbrødsform ved 175 °C varmluft i 65 min.

Brød med øl og blæretang

Brød m. øl og tang

Foto af Falconi Mare ApS

  • 500 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2 tsk blæretang granulat
  • 1 øl
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk fint havsalt
  • 3 sk jomfruolie
  • 15 stk. knuste hasselnødder (eller mandler)
  • lidt mælk

Knus nødderne, bland dem med blæretangen og tilsæt lidt øl, bland igennem og lad det stå og hvile.
Bland ca. 450 g mel med salt. Opvarm lidt mælk til den er lun, tilsæt 1 tsk. sukker, tilsæt gær og opløs.
Bland nøddeblanding og mel godt igennem. Tilsæt 3 sk. jomfruolie, lidt øl og gæropløsningen og ælt igennem, – dejen skal være blød og gerne lidt klisteret.
Drys lidt mel på en bradepande, slå dejen ud til et brød og lad den hæve igen.

Herefter bages v. 180ºC varmluft i 30-35minutter, – til skorpen er gylden.

Tip: vil man have et lidt sødere brød kan man bruge hvedeøl, mens en mørk øl giver brødet mere ”krop” og farve..

Oksefrikadeller med tang

Oksefrikadeller med tang.

Foto af Falconi Mare ApS

  • 500 g hakket oksefars
  • 1 æg
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl vand
  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk tørret knust tang
  • ½ tsk salt og friskkværnet peber
  • Lidt olie og smør til stegning.

Bland farsen og lad den trække i ca. ½ time på køl. Formes til små frikadeller, og steges på panden. Kan også bages/steges i ovnen på 200 °C i ca. 30 min.

Laksetærte med spinat

Laksetærte med tang

Foto af Falconi Mare ApS

Tærtebund:

  • ½ dl olie
  • 50 g smør
  • 2½ dl hvedemel
  • ½ dl grahamsmel/groft mel
  • ½ dl koldt vand
  • ½ tsk salt

Fedtstof og mel blandes sammen, og vand med salt blandes i. Dejen lægges i køleskab ½ times tid.
Dejen udrulles/presses ud i en smurt tærteform, og forbages i 12 min v. 200 °C.

Fyld:

  • 400 g spinat
  • 20 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g laks
  • 1 tsk tørret og granuleret blæretang
  • 1 tsk salt
  • 3 æg
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt
  • 100 g revet ost (mozzarella, havarti)

Smelt smørret i en gryde og læg de skyllede spinatblade i. Varm dem igennem til de er faldet sammen. Pres hvidløget og rør det i spinaten. Fordel det på den forbagte tærtebund. Skær laksen i mindre stykker og læg den oven på spinaten, hvorefter blæretangen drysses henover. Mælk, æg, ost og salt piskes sammen og hældes over fyldet.

Bag tærten ved 200 grader i en halv time.

Brownies med tang

Brownie with seaweed

Foto af Eta Albihn

  • 300 g sukker
  • 6 æg
  • 250 g blødt smør
  • 1 dl olie
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 200 g mel
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 tsk blæretang granulat
  • 200 g hasselnødder (evt. mandler)

Pisk sukker og æg til en luftig masse, og rør smør, kaffe og olie i. Mel og de tørre ingredienser blandes. Sigtes og foldes i med dejskraber. Grofthakkede nødder vendes i til sidst.

Skrab dejen over i en bradepande med bagepapir, og bag kagen i ca. 20 min. ved 175 °C. Lad kagen køle af og vend den ud, og skær i små firkanter. God med crème fraîche og mørke bær.

 

Tzatziki med tang

  • ½ l. græsk yoghurt
  • 2 agurker (fint revet og afdryppet/presset)
  • 5 g tørret hel sukkertang
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt/peber

Sukkertangen blødes op i koldt vand et par minutter. Overhældes med kogende vand, afdryppes og afkøles. Snittes i fine strimler, og røres sammen med resten af ingredienserne, og smages til med salt og peber.

_

Andre tang tips:

  • Drys tang granulat på din fisk, både i ovnen og på stegepanden. ½-1 tsk. til fire personer.
  • Læg et lag af sukkertang blade i din lasagne.
  • Knæk nogle tørrede sukkertang stykker i din suppe lige før servering.
  • Tang smager også fantastisk på pizza, både hel og granuleret.